Neki onako post..
Jedna šetnja. Jedno brdo. Neka vrata. Neki prozori. Neki tek ispečen hleb, cveće i jedan recept...
Pravila sam lisnato testo posle, čini mi se, sto godina. Ustvari su to neki "lažni salenjaci". Evo recepta.
Poprilično sam smanjila količine sastojaka za premaz. Upotrebila sam 200gr. masti, 200gr, maslaca i 150gr. brašna. Napravila sam četiri ploče (kao kupovno Frikomovo testo), od kojih sam jedno odmah razvila i filovala čoko-kremom, a tri zamrzla ;)
Fino je pecivo, hrskavo i ukusno. Taman je lepo išlo uz tek pomužen sok od narandži i grejpfruta..
ovo izgleda baš mamljivo:)))
ReplyDeletesve bi pojela i obišla bi sav ta put gdje si nasla ove ljepe stare kuce koje imaju neku historiju i neku pricu:)))
Divim se tvojim fotografijama.
ReplyDeleteFotografije su prelepe :)
ReplyDeleteTajnovita vrata. Stari prozori. Predivne fotogafije...Kruh puca od miline! Tvoje fotografije me uvijek potaknu na traženje.
ReplyDeleteNeki komentar
ReplyDeletedivno
pozdrav Tamara