Ne plačite, gospodžoDobro bre, da vas pitam nešto vi žene koje obično u ovo vreme oktobarsko, mašete za autobusima i vozovima, šaljete torbe sa ruskim salatama i pohovanim paprikama i očajavate jer su vam mladunci "već" porasli i otišli..


Da vas pitam kad ste, bre mogle da sednete i pojedete ovaj Rafaelo onako uz kafu, na miru.. samo vi.. bez da ga delite sa mnoštvom izgladnelih usta i željnih očiju oko sebe... jer nije lepo, gre'ota i majka ste.. ipak.

Evo, ja danas jedem.. pa mi sve nešto neprijatno. Kao prestupnik sam se osećala.. u početku. Ali nisam odustala, da se zna. Sve do zadnje kuglice sam pojela. Uz kafu. Sama. 
Ne, ne osuđujte. Neću da se opravdavam i obrazlažem. Da baljezgam o zasluženom Rafaelu posle toliko godina odvajanja od usta i kupljenja mrvica kokosa. 

Zato, ne plači gospodžo. 
Sve u svoje vreme. Deca su tu dok treba da su tu. I odlaze kad za to dodje vreme.
Ne plači. Deca će doći po svoj Rafaelo.
Ne plači.. skuvaj sebi kafu.


P.S .. pih.. i to majka..

Stidim se.
(jes, hau nou)

Коментари

 1. Prvih 5 godina a posle uzmes lucnog ljubimca😃

  ОдговориИзбриши
 2. Odlično si ovo napisala. Ipak, srcu nije svejedo, nekako taj rafaelo ima utešnu funjciju. Na sve što je prirodno, navikne se!

  ОдговориИзбриши
 3. Odlično si ovo napisala. Ipak, srcu nije svejedo, nekako taj rafaelo ima utešnu funjciju. Na sve što je prirodno, navikne se!

  ОдговориИзбриши
 4. Gde je ovde dugme da te šerujem po tviterima, a? :D :*

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Ja bre ne znam gde je dugme to.. nešto se i ne razumem u te dugmiće po internetima :D ali hvala na podsticaju :*

   Избриши
 5. Gospodžo, došlo je vreme, da napraviš nešto samo za sebe. Ali nemoj nikad zaboraviti na lanč paket. :-)))

  ОдговориИзбриши
 6. E neka si ga sama pojela, pa makar te i grizla savest. Moj sin je još uvek samnom pa sve delimo, ali imam ja svoje favorite koji su samo moji i ne moram da ih delim (mada ipak, premda, iako...dakako delim) :)))

  ОдговориИзбриши
 7. Prvo što mi je upalo u oči je ovo gospoDŽo ( džak ) i sad ne znam da li se ti zezaš ili se tako zaista piše, jer ja uvek pišem gospoĐo ( đurđevak ) a drugo, što se tiče griže savesti, pa ne znam da li bih je imala, jer po nekad moramo da i svoju dušu zadovoljimo i pored toga što volimo svoju decu ali volimo i sebe.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. :)) Zoko, ovo mi je rubrika "bla bla" gde svakakva lupetanja mogu da se pročitaju, pa i nepravilno napisane reči, ponekad. Jeste, to je moj vid zafrkancije na ovu šaljivo ozbiljnu temu. Naravno da si u pravu sa svojim izgovorom..
   Potpuno si u pravu i sa ovim drugim zaključkom. Hvala ti puno na komentaru :*

   Избриши
 8. Uh, skroz se prepoznala. Ponekad udarim samu sebe po ruci ili prekorno pogledam jadnog mm kad se uhvati nečeg što još uvek ima etiketu "samo za decu"...a u sebi odbrojavam, još koliko ustvari trebam da čekam da povratim svoje ja i pravo da SAMA pojedem celu čokoladu ako mi se prohte?! Mislim gospoDžo, da to nikada neće doći na dnevni red...mislim to da totalno bež griže savesti nešto smandrljam. " Rodila me majka", kako bih to narodski rekla. Evo ova moja majka npr. i dan danas odvaja svoje omiljene rafaelo kuglice za mene kao da ja gladujem :) a imam 44 godine! Uh...

  ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови