Aromatični slagani hrono hleb
Bio je ovo doručak i po.
Slagani ili Pull apart hleb u hrono verziji zamesila sam od:
Šolje heljdinog brašna
šolje speltinog brašna
šolje ječmenog brašna
pola šolje mlevenog lana
4 kašike maslinovog ulja
kašičice soli
kašičice praška za za pecivo
šolje i po kisele vode
po potrebi dodati malo vode ili brašna da se zamesi lepo meko testo.
Umešeno testo ostaviti poklopljeno u frižideru da odstoji (najbolje preko noći)
Na dobro pobrašnjenoj površini razviti 2-3mm tanko testo u formu kvadrata.
Preko njega rasporediti fil koji smo prethodno pripremili:
Umutiti viljuškom 1 jaje, 50 gr fete, dve tri kašike maslinovog ulja i začin po želji (vlašac, bosiljak, timijan..beli luk..)
Iseći nožem kvadrate od testa, dimenzija otprilike 5x4cm.
Slagati tako po nekoliko isečenih komada jedan na drugi. Zatim ih sve preneti u pek papirom obloženi kalup za hleb i odozgore premazati ujem ili ostatkom fila.
Uključiti rernu na najjaču temperaturu, pa kad se ugreje, staviti hleb da se peče i smanjiti malo jačinu rerne. Peći oko 45 minuta.
Dok se hleb malo prohladi napravite namaz za koji vam je potrebno:
1 manji avokado (ispasiran)
malo soli
sok od pola limuna
2 kašike maslinovog ulja
Verziju slaganog hleba sa belim pšeničnim brašnom pravila sam ranije rado i često. Evo recepta :)
Comments
Post a Comment