Paprike punjene krompirom i sirom






Potrebno je
(za 4 osobe)

5-6 paprika
1kg krompira
pola struka praziluka
pakovanje mocarele ili nekog sličnog sira
dosta začinskog bilja
kesica parmezana
maslinovo ulje
so


Postupak 

Krompir obarite u slanoj vodi.
Svaku papriku rasecite uzdužno na pola ne skidajući peteljku. Poređajte ih na pleh, malo posolite i pospite maslinovim uljem.
Skuvani krompir grubo ispasirajte dok je još potpuno vruć, dodajte naseckani praziluk, začine, sveži sir i parmezan. Posolite sve i izmešajte.
Napunite paprike spremljenim nadevom i pospite sa još malo maslinovog ulja i parmezana.
Pecite ih u dobro zagrejanoj rerni 20ak minuta ili duže ako ocenite da treba.




Odlične su i kao prilog uz neko meso.









Comments

Post a Comment

Popular Posts