Slatki hleb
Sviđa mi se da ga zovem hleb a ustvari je kolač.
Testo je lepo i sočno tako da bih ga najradije ostavila bez ikakvih nadeva i dodataka, ali uvek na kraju odlučim kako neće biti skroz jednostavan.
Potrebni sastojci
Testo
3 jajeta
čaša šećera
čaša jogurta
čaša ulja
3 čaše brašna
prašak za pecivo
vanilin šećer
Nadev
100g čokolade
malo mleka
150g malina ili nekog drugog voća
Otopite čokoladu sa malo mleka na pari.
U posebnom sudu umešajte sve navedene sastojke za testo u kompaktnu smesu. Izlijte trećinu smese na dno pekača obloženog pek papirom pa preko pospite mestimično polovinu otopljene čokolade. Preko čokolade rasporedite polovinu pripremljenih malina.
Postupak ređanja ponovite još jednom i završite ga sa poslednjom količinom smese za testo.
U ugrejanoj rerni pecite 40ak minuta na 180 do 200 stepeni. Zatim isključite rernu i ostavite kolač u njoj da se prohladi.
Comments
Post a Comment