Čokoladno čudo







Sastojci

4 jaja
110g šećera (100 za koru i 10 za ganaš krem)
300g čokolade
200g putera
4 kašike brašna
prašak za pecivo
400ml slatke pavlake



Postupak

Stavite 100g čokolade i 200g putera da se u šerpici na laganoj temperatura ringle otope.
Žumanca i šećer umutite pa im dodajte brašno, prašak za pecivo, a zatim i otopljenu čokoladu s puterom. Belanca u posebnom sudu umutite u čvrst šam pa ih postepeno dodajte prethodno spremljenoj smesi i sjedinite lagano mešajući špatulom.
Podmažite pleh pa u njega sipajte smesu za koru i stavite sve u zagrejanu rernu da se peče na 180-200 stepeni oko 35 minuta.

Dok se kora peče pripremite ganaš krem. Zagrejte 400g slatke pavlake i kašiku šećera u jednoj šerpici do tačke ključanja a onda sklonite s ringle i umešajte 200g čokolade da se sve lepo sjedini. Ako treba vratite malo i na ringlu da ubrzate postupak. Mešajte sve dok masa ne bude glatka bez grudvica.
Izlijte je preko pečene kore i ostavite kolač da se ohladi prvo na sobnoj temperaturi, a onda i nekoliko sati u frižideru.
Prilikom služenja možete ga dekorisati šlagom, pudingom ili voćnim prelivom.





Коментари

  1. Amazing post with lots of informative and useful and amazing content. Well written and done!! Thanks for sharing keep posting.
    clipping path service

    ОдговориИзбриши
  2. Da li mozete da mi kazete za koju velicinu pleha odgovara ova kolicina sastojaka?hvala Milica

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови