Skip to main content

Posts

Featured

Čokoladni hleb

Odavno mu se spremam. Razmišljala sam koji recept da sledim, obzirom da ih po internetu ima na sve strane. Na kraju sam odlučila da samo preobratim svoje testo za slatki hleb, tj Miliprot / Milchbrot, u čokoladnu verziju.  Za testo je potrebno: 300-400g brašna pola kesice (1,5 kašika) suvog kvasca 150ml toplog mleka 70ml ulja 3 kesice vanilin šećera 3,5 kašike kakao praha 1 jaje kašika vanila arome ili rendana korica limuna  brašno za posipanje radne površine žumance za premazivanje formiranog testa Ponekad dodam i kašiku kisele pavlake u testo. Ovog puta nisam. Za čokoladni nadev sam upotrebila: 100-150g crne čokolade nekoliko kašika  Callebaut   perlica (žitarice obložene belom čokoladom) Postupak: Kvasac umešajte sa nekoliko kašika vode i prstohvatom šećera. Sačekajte 15ak minuta dok ta smeša zapeni. Nakon toga je u posudi za mešenje pomešajte sa svim vlažnim sastojcima. Tada dodajte oko 350g brašna, kakao i šećer.  Mešajte testo špatulom dodajući vrlo postepeno brašno kako ne biste

Latest posts

Sfoljatele

Moj prvi IKEA katalog

Pečeni krompiri s prilogom od tunjevine i đumbira

Čokoladni mini tartovi

Sarmice od raštana

Kiflice punjene orasima i sirom