23.02.2016.

Slana štrudla sa sirom i blitvom





Ova štrudla je bila često u zadnje vreme na stolu u našoj kući. Znam ja da preteram sa ponavljanjem jednog istog jela u određenom periodu. 
Ali vezice mlade blitve na pijaci bile su tako primamljive.


Za fil je potrebno

400gr izmrvljenog sira 
2 jajeta
dve vezice blitve
kašika-dve kajmaka ili pavlake
250ml jogurta
100ml kisele vode
150ml ulja
so

U ključalu vodu ubaciti na nekoliko minuta opranu i očišćenu blitvu. Ocediti je zatim od vode i naseckati. Prohladiti je neki minut pa dodati smesi od ostalih sastojaka za fil.
Sve lepo sjediniti.

Pakovanje kora podeliti na tri dela. Isto tako i fil (da biste ga imali podjednako za sve tri štrudle).
Prva kora se ne filuje, već se samo poprska uljem.
Svaku sledeću filovati.
Uviti u rolat. 




Poređati rolate u podmazan pleh. 
Premazati odozgore sa ostacima fila(ako ga ima) ili samo uljem.
Peći oko 45 minuta na srednjoj temperaturi rerne, koju ste prethodno zagrejali.

Ova štrudla je odlična i kad je hladna.
Obavezno isprobajte pa javite utiske. 








3 коментара:

  1. ovo je pita za prste polizat:)))
    takvu sličnu pravim od špinata:))) fina pita:))) morate isprobat:))

    ОдговориИзбриши
  2. Potpuno se slažem s tobom. Štrudla sa blitvom i sirom je jako dobra. Sprobano. :-))

    ОдговориИзбриши
  3. Ja bih ovo rado ponavljala bez muke! ☺ Odlična pita, draga moja. ♥

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...