Između dva kuvanja
Pa se setimo koliko je sve do čega nam je stalo, krhko i osetljivo.
Pa se setimo koliko to lica možemo još samo na slikama da vidimo. Pa shvatimo koliko nismo ni svesni nekih trenutaka dok se dešavaju. Koliko je neizvesnost svega ogromna i stalno prisutna.
I koliko je toga što nam daje razlog da budemo srećni.
Malo toga ostaje važno.
Koliko god da smo jaki, čvrsti i zadovoljni sobom, važno je što tu ili tamo negde postoje ili su postojali oni koji vraćaju osmeh.
Važno ostaje to da smo im davali čitave svoje univerzume spakovane u svakodnevice. Da smo ih grlili kad god smo stigli. Da smo im govorili da ih volimo i rečima i ćutke i brigom i ljutnjom i na sve moguće načine.
Važno je da smo ih učinili bitnim i nezamenljivim.
Da su shvatili da nije uopšte uzalud što smo tu, i što smo baš sada i što smo mi... koliko god da traje.
Evo, ja malo raspustila emocije. Tako je to kad se nađe slobodno vreme za blog.
Nadam se da ste se i vi podsetili svojih razloga.
* * *
Za ručak danas jedan mnogo dobar hleb koji se ne mesi.Zatim potpuno zgomilano povrće u tiganju. Tikvica, pečene paprike i šampinjoni dinstani na crnom luku.
I na kraju nešto kao "pola zdravo, pola slatkiš"- grejpfrut preliven otopljenom čokoladom.
I još malo slika za gudbaj..
Do čitanja! ;)
Opet si uhvatila i moje misli i povela ih sobom, uz krasne fotografije. Bože, kako volim tvoj stil pisanja i fotki.
ReplyDeletestvarno te tovoje fotografije odmaraju dušu, divne i tekstovi puni emocija.
ReplyDeleteUvijek se ponovo i iznova oduševim tvojim stilom pisanja i fotografijama iako ti ne ostavljam uvijek komentar ali duša je tu :D lp
Draga moja sa uzitkom bi popila kafu sa tobom ..... pa cak i ako treba kuvati kuvala bi sa tobom.... onaj hleb bas ti izgleda reš peceno:))) prva liga
ReplyDeletefotke su ti bajne:)))
Baš mi se sviđa, kad ti misli odlutaju i podeliš jih sa nama. Volim te čitati i volim tvoje fotografije. :-)
ReplyDeleteKako divan uvod u tvoje kuhinjske čarolije!
ReplyDelete