Slani krekeri
Ranije sam za krekere imala neki recept s pivom ili vinom. Htela sam i jedno i drugo da izbegnem ovog puta, a da ubacim u njih što više semenki.
Sastojci
100 gr integralnog pšeničnog brašna
50 gr kukuruznog brašna
50gr semenki bundeve
50gr suncokreta
50 gr susama
1 jaje
5 kašika maslinovog ulja
ravna kašičica kurkume
ravna kašičica soli
pola kašičice mlevenog bibera
nekoliko kašika kiselog mleka (tj. onoliko koliko je potrebno da se testo lepo umesi)
Testo uvijeno u kesu ostaviti da odmara oko sat vremena.
Nakon toga možete da ga razvijate oklagijom ili samo rukama, kao što sam ja radila.
Otkinete komad testa veličine oraha, pa ga na dlanu rastanjite.
Ovi krekeri se peku u zagrejanoj rerni na najjačoj temperaturi 20ak minuta.
Dobar recept i upute kako da spremamo slane krekere
ReplyDeletepozdrav Tamara
Divni su krekeri tako sa semenkama, oldišna alternativa i za decu da ne jedu kupovni čips!
ReplyDeleteprva liga:)))) nema šta:)) izgledaju bozanski:))
ReplyDeleteU, dobro izgledaju. :-) Super recept.
ReplyDeleteKao i uvek hvala na receptu :-) isprobaću već jednom :-) pozdrav
ReplyDeleteOdlicni, kad pocnes da ih grickas ne mozes prestati... ma, kad su samo pre nestali iz tanjira!:))))
ReplyDeleteHvala, drage! Nećete se kajati ako ovo probate ;) :*
ReplyDeleteMa od svih tvojih pinovanih recepata, ovo cu prvo da probam :)
ReplyDelete