Slana štrudla sa sirom i blitvom
Ova štrudla je bila često u zadnje vreme na stolu u našoj kući. Znam ja da preteram sa ponavljanjem jednog istog jela u određenom periodu.
Ali vezice mlade blitve na pijaci bile su tako primamljive.
Za fil je potrebno
400gr izmrvljenog sira
2 jajeta
dve vezice blitve
kašika-dve kajmaka ili pavlake
250ml jogurta
100ml kisele vode
150ml ulja
so
U ključalu vodu ubaciti na nekoliko minuta opranu i očišćenu blitvu. Ocediti je zatim od vode i naseckati. Prohladiti je neki minut pa dodati smesi od ostalih sastojaka za fil.
Sve lepo sjediniti.
Pakovanje kora podeliti na tri dela. Isto tako i fil (da biste ga imali podjednako za sve tri štrudle).
Prva kora se ne filuje, već se samo poprska uljem.
Svaku sledeću filovati.
Uviti u rolat.
Poređati rolate u podmazan pleh.
Premazati odozgore sa ostacima fila(ako ga ima) ili samo uljem.
Peći oko 45 minuta na srednjoj temperaturi rerne, koju ste prethodno zagrejali.
Ova štrudla je odlična i kad je hladna.
Obavezno isprobajte pa javite utiske.
ovo je pita za prste polizat:)))
ReplyDeletetakvu sličnu pravim od špinata:))) fina pita:))) morate isprobat:))
Potpuno se slažem s tobom. Štrudla sa blitvom i sirom je jako dobra. Sprobano. :-))
ReplyDeleteJa bih ovo rado ponavljala bez muke! ☺ Odlična pita, draga moja. ♥
ReplyDelete