Kruške u keksu i koza Milkica
Majmun radi šta majmun vidi.... kažu.
Ja stvarno videla mnogo dobrih recepata skoro, a kakva sam gurmanka i ljubitelj spremanja hrane, moram skoro sve i da isprobam kod mene u kuhinji.
Dakle, What's for desert?
Pa,evo...keksevi s voćnim punjenjem koji su me začarali svojim izgledom na gore spomenutom blogu, tako da sam nekoliko dana kovala plan...
Malo sam promenila nadev (umesto jabuka, koristila sam kruške u soku od narandže, na podlozi od džema). Izostavila sam i šećer i orahe u nadevu.
Skoro da sam zaboravila koliko je lep ukus krušaka u kolačima.
Nekako su jabuke zauzele glavnu ulogu u tim vrstama kolača...
Ne znam kako, ali nametnule su se...
A ovaj keks svojim ukusom i mirisom upotpunio je jedno sunčano popodne na terasi.
Evo nekoliko slika postupka rada. Kruške sam narezala i preko nacedila sok od polovine narandže. Dalje instrukcije sam sledila iz originalnog recepta, a mnogo mi se dopao način slaganja, tj.izgled kolača.
Potrudila sam se svojski...
...i uspela sam ipak da ih napravim malo trapavo..
Biće lepši sledeći put, obećavam.
A ukus im ne bih menjala.
Spomenuti blog obiđite povremeno... zbog sadržaja, recepata i savršeno primamljivih ideja vezanih za kuvanje...
I utisak dana jučerašnjeg mi je da koza Milkica neće da se slika.
Mislim, prvo neće...neće... da bi na kraju stala da me posmatra, verovatno u čudu.
Taj sam trenutak iskoristila.
A može joj se. Razmažena je verovatno ovim prelepim predelom koji je okružuje.
Evo još jednom...
Svaki put me odusevis koliko si napredovala u kvalitetu fotografija.Divan je post.Ljubim te.Masem i Milkici,blago njoj ,gde je:)))
ReplyDeleteHvala,draga moja..Ljubimo i mi tebe:**
DeleteStvarno si napredovala ! Vreme je da pređeš na novi nivo i tu sam vrlo OZBILJNA !!!
ReplyDeleteSve je to super i neko može da kaže da sam pristrasna, ali....mislim da je sve ovo preraslo u jednu mnogo lepu, prepoznatljivu priču gde ja sa oduševljenjem i radošću dočekam svaku novu stranicu. Ovo više nije samo blog, ovo je nešto mnogo više i svakim danom mi je sve draže što sam ovde dolutala. Znam da si htela da svi oni koji ovde svrate slučajno ili namerno osete toplinu, ljubav, nežnost, sigurnost,...i da se osete svojim na svome. Što se mene tiče - uspela si ♥
Hvala ti na tome :*
Novi nivo?!?? Nemoj me štrecaš!
DeleteŠta god značilo,znam da su ti najbolje namere i ja ti od srca zahvaljujem što me podržavaš,Pipi..;)
Pipi ! :)))))))
DeleteČuj. kumo, otvori nalog na Tumbir-u ili Pinterest-u i ubacuj sve svoje sličice (ali bukvalno sve sa kojima si zadovoljna), pa pusti da ljudi uživaju samo u njima. Naravno napravi vezu sa bloga da te ne tražimo ko manijaci. E,...... na toj sam mislila ;))))))
Je......,počela sam već s tim radnjama ovih dana,...kako mi lepo čitaš misli,a i lepo "vidiš" da se vrpoljim u svojoj stolici..;) Aj,proveri da l radi dugme za Pinterest..ne znam smotana sam za te stvari,ko zna da l je sve kako treba..
DeleteSmotana?! Sestro slatka, kako god to izgledalo,.... smotanije od mene nema. Inače radi i to fantastično. Još samo da ga bolje označiš ( da upada u oči) i to je to !!!
DeleteP.S. Što je lepo kada su sve tvoje fotografije na jednom mestu :)
aj, Sandra, kad to sve stigneš? tako dooobro izgleda! što se slika tiče, stopostotno se slažem sa Slavicom ;)
ReplyDeleteStignem,stignem,jer kuhinja kod mene uvek radi punom parom...malo ovo fotografisanje oduzme vremena,ali ja to opravdavam time što ne gledam TV ;))
DeleteOvo izgleda prilicno mljac ali me je koza oborila s nogu :)))
ReplyDeleteHaha,koza je glavna zvezda na tom putu!;)))
Deletenjami njami i ja bi
ReplyDeletepozdrav Tamara
Izvoli,javi kad stižeš da umesim ;)
DeleteOve su fotografije predivne! Pa slažem se i o kruškama. Zašto uvjek jabuke? Keksi odlično izgledaju, očarali su me, hvala za recept i link, isprobaču sigurno - s kruškama.
ReplyDeleteTa je priroda potpuno predivna..Ma nepravedno smo zapostavili kruške ,čini mi se.Isprobaj obavezno,bićeš oduševljena.Pozdrav!:)
DeleteSandra, opet si me oduševila :-) Tako keksima, zapisim, kako i fotografijama. Divno je Barbara napisala. Hvala, što sve to deliš sa nama.
ReplyDeleteNema na čemu,Sonja,drago mi je ako je tako...Pozdrav! ;)
DeleteA ja bas napravila crumble od krusaka :( NIsta zato. Za koji dan eto mene opet u kuhinji, sa ovim receptom!
ReplyDeleteUh,i to je nešto dobro,slutim...Ako se ne varam,to je ona okrugla pita koju je Tom uvek čuvao od Džerija..ili se ti ne sećaš toga....Nema veze.Prijatno uz crumble(to tako nobliš zvuči!;)))
DeleteTvoja kuhinja postala je i naša preko fotografija, na svim tvojim slikama se osjeća toplina...dom...stvarno predivno, a tek ovaj krajolik...čovjek poželi istog trena otići tamo...
ReplyDeleteajme, kopirao mi je komentar milijun puta, Sandra slobodno briši , da mogu ja bih :)
ReplyDeleteevo, smotana ja, ipak sam uspjela obrisati :D
DeleteNo problem!;)))
DeleteI meni se uvek dopadao ovakav izgled kolača. Znaš one pite iz filmova i tako to... Pravila sam slanu pletenicu, sličnu ovome, jer sam veći ljubitelj slanih testa nego slatkih, ali, što kažeš, ukus kruške je nezamenljiv, a jabuke su se nekako nametnule. Ne znam ni ja zašto.
ReplyDeleteE,te pite!! Znaš ti i onu iz Tom i Džerija,što je ona buca kuvarica nosa po kući...
DeleteTvoja terasica i saksije su tako slatke...
ReplyDeleteAl' si me oborila već prvom rečenicom o majmunu, koja je i kod mene izuzetno primenljiva :D
:))) Hvala!
Deletei mene su oduševili, svaka ti čast na izvedbi! A ona teglica na balkonu i spokojni jesenski krajolik. Što da kažem, uživaj i dalje!
ReplyDeleteHvala i tebi prijatnu i sunčanu jesen želim...
DeletePrvo moram da pohvalim kolacice jer kad sam ih videla odmah sam postala gladna kako izgledaju primamljivo, slatko..A onda da se vratim na pocetak tvog posta i kazem - pa onda, onda sam ja najveci majmun na svetu, ali to mi ni ne smeta. Bolje majmun nego magarac, on ne mrda..he, he..Divne su ti slike, a o kolacicima vise ne mogu da pricam koliko mi se jedu...
ReplyDeletePa,možda i magarac nekad...zna on da bude tvrdoglav..ćuti i ne mrda:))
DeleteSvaki tvoj post je divna, topla priča koja mi ulepša dan. Možda i ja probam da napravim te kolače, mene je prošla volja i ljubav prema kuhinjskim čarolijama, ali joj se treba vratiti, zbog onih koje volimo. No, moje opravdanje je da evo sedmi dan uzastopno radim, mora se od nečega kupiti materijal za kolače :)
ReplyDelete