Musaka od kupusa




Potrebni sastojci:

glavica crnog luka
manja glavica svežeg (slatkog) kupusa
200gr. mlevenog mesa
dve kašike pirinča
jaje
kašičica brašna
ulje, so, začini..

Na malo ulja propržiti seckani luk pet minuta, dodati mleveno meso i posle još pet minuta prženja dodati seckani kupus. Naliti šoljom vode i prodinstati sve dvadesetak minuta. Na kraju ubaciti oprani pirinač, začin C, biber, peršun. Preručiti u posudu za pečenje i preliti mešavinom umućenog jajeta, brašna i šoljice vode. Po potrebi dodati još malo vode. 
Peći u dobro ugrejanoj rerni oko pola sata.





Danas je praznik Sveti Sava. Školska slava. Svečano se obeležava u školama i mnogim domovima u Srbiji.

Moj svekar je jednu ikonu Svetog Save na svom zidu uramio, evo ovako...



A tu pored su još neki interesantni detalji u interijeru...







Comments

  1. Srećna slava svim slavarima!!
    Sviđa mi se ovo samo, da li je ovo kiseli kupus ili svež? Meni na slici deluje kao kiseli, ali nisam sigurna.

    ReplyDelete
  2. Baš lepo objeležavate praznike kod vas. Sviđa mi se ram oko ikone Sv.Save.
    Gledam tvoju musaku i pitam se isto oko kupusa, ko Zorica. :-))

    ReplyDelete
  3. Zoko, Sonja, ispraviću, tj. dodaću ovog momenta u receptu da je u pitanju sveži kupus. Pomislila sam da može da nastane ta dilema, pa ipak sam izostavila taj detalj.. Prijatno jelo ako se odlučite za ovo brzo, lagano i skroz ukusno jelo. :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Sandrice, misliula sam da je kiseli kupus, a sa slatkim je još i bolje, jer ga više volim. Kiseo kupus volim samo kad je sarma i podvarak i na salatu a svež obožavam kuvan...Biće uskoro isprobano.Topli pozdrav.

      Delete
  4. Od kiselog pravim a od svežeg kupusa nisam pravila dosad.Divan ti je svekar.Nama je juče u Biblioteci bila slava i ja sam baš fotografisala ketering i dopašće ti se slike.Aranžirano je bilo super.Uskoro ću ih postaviti.Pozz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Super, ne sumnjam da je bilo sve odlično, tj. najodličnije moguće ;)

      Delete
  5. Kako su lijepi ovi prirodni detalji!
    Pravila sam u jednom periodu često nešto slično ovom tvom receptu, samo je umjesto kupusa bio kelj. Fazon kod tog jela je da je još bolje drugi dan, a može se jesti i hladno :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja preferiram tu odliku ovakvih jela..Hladno, još bolje nego vruće ;)

      Delete

Post a Comment

Popular Posts