Praznik



Bez mnogo reči. 
Slike su tu da i mene podsete na neke scene iz prethodnog perioda.



Jaja su se farbala onako kako su htela, nikako u boju sa kesice. Nekad to i nije loše.. Osim ove crvene što je baš podbacila.




Ali se štporet zato majstorski ofarbao. Nisam ga štedela. 
I dobila neke neplanirane figure na njemu. Meni je zaličalo na plavu romantiku ovo dole. Pitala sam već neke kompetentne, maštovite cice.. Sve vidimo različito. 
Moja Marija i ja se slažemo da je na slici zagrljeni par na nekoj kiši, oluji... Crveni kišobran je odleteo.. ali to uopšte nije važno... (evo, uzdahnula sam ).




Da, i na kraju ništa bez belih jaja koja mogu da iscrtam kako ja hoću.



Planirala sam da do praznika završim jednu crvenu heklanu torbu. Nažalost, nisam, ali sam zato postigla neke fine pikantne recepte da isprobam.

Namaz od sira, svežeg peršuna i belog luka. Prvi put sam mu dodala i nekoliko kašika maslinovog ulja. Dobija se jedna nova aroma. Probajte.



Ovo je pita savijača od običnog kiselog testa filovana fetom i spanaćem. Bezbroj puta isprobana i uvek nekako nova i drugačija. Odlična.


Posno testo( 400gr.brašna, 6 kašika maslinovog ulja, kašičica soli, 200ml kisele vode, kvasac) filovano seckanim maslinama, pasiranim belim lukom i svežim peršunom.
Razvila sam testo posula preko jedne polovine nadev, preklopila pa opet razvila i tako još jednom. Dalji postupak vidi se na slici. 
Pekla sam u dobro zagrejanoj rerni oko 40 minuta.



I najlepše za kraj. 
Bila sam u poseti iz koje sam ponela fotografije. Teško sam se opredelila za nekoliko koje ću danas da vam pokažem.
Reći ću samo da mi je vrata svoje kuće otvorila drugarica s kojom sam pre skoro 30 godina špartala školskim hodnicima.











Ovaj natpis je lično domaćin uradio. Iscrtao ustvari... 

Ako vam se čini da je meni kod njih bilo mnogo lepo, u pravu ste. 

I skoro sam sigurna da znam kako se zove to što je privlačno i posebno za mene tamo bilo. Ipak, otići ću ponovo da se uverim.. možda kad procvetaju neke ruže što ih je lepa crvenokosa žena zasadila. Pa vam ispričam..

Srećan vam Uskrs!



Comments

  1. Farba je i kod mene podbacila, boje su sve samo ne onakve kakve sam htela, ali rekla sam sebi da neću da se nerviram, to su jaja za lupanje, pa i nema mnogo veze, A zagrljeni par je baš slikovit... Vidim da je on grli da je zaštiti od oluje koja kovitla njenu dugu kosu...A kišobran im i ne treba.... Lepo je obnoviti prijateljstvo i ponovo pronaći neke izgubljene ljude za koje imaš osećaj kao da nisu ni bili odsutni...
    Želim ti divne praznike sa tvojom porodicom!! :*

    ReplyDelete
  2. Sretan Uskrs! Divna je ova kuća gdje si bila, i okolina. Jaja su baš tako simpatična! Pecivo i pita mirišu!

    ReplyDelete
  3. Krasno si obojala šparet :D
    sretan ti Uskrs!

    ReplyDelete
  4. Jaja su bas ispala neobicna ;) Kucica je bas ocaravajuca, odise mirom, sigurno ste uzivali :) Srecan Uskrs!!!

    ReplyDelete
  5. draga moja jaja ispala su njeznih boja :)) ljepa:)) štporet ti ispao umjetnicko djelo pikasa ili klimta hihihi
    pite su prfekt :)))
    a kuca bas kao u bajki:))) čardak:))) jakooooo su se mi dopale one postavke za svijecu na stjeni:)))
    ta kuca me vratila dalekooooo nazad u ljepa vremena:)))

    ReplyDelete
  6. Lijepe sličice! :) Sviđa mi se sva ta šarenolikost, boje i vedrina koja zrači na sve strane. Srećan Vam vaskrs, takođe. :)

    ReplyDelete
  7. Srecan Uskrs! Fotografije su fenomenalne, uzivala sam u gledanju istih. :)

    ReplyDelete
  8. Volim zagrljene na kisi i iscratne balone i puzeve sto ne mogu da odluce na koju ce stranu, al' cardak je skoro nestvaran . Srecan Uskrs, predivan post:)

    ReplyDelete
  9. Odmorila sam se i nauzivala uz tvoje reci i slicice... Meni se sve dopada... i jaja i fleke i kucica i predeli. Hristos vaskrese. Da ste mi zivi, zdravi i veseli ;)

    ReplyDelete
  10. Tvoja iscrtana jaja su najlepša! A šporet si super pofarbala. :-)) Neću ni probati napisati, na što mi liče likovi od farbanja - da me slućajno ne strpajo u bolnicu. :-)))

    ReplyDelete
  11. Još jednom sretan Uskrs :) moj čiko kiše i dalje :) hrana ti je mmm fantastična, sigurno je dobra kao što i izgleda.

    ReplyDelete
  12. Boja iz kesice kod mene uvek podbaci, ali zato vino i lukovina nikad.

    Drago mi je da si se lepo provela, a to se vidi i po slikama. Šporetu je, veruj mi, ovo farbanje razbilo monotoniju. Ja, iskreno, ne vidimoluju, a to što je kišobran visoko, može da znači da su ga oni bacili. Znaš, simbolika slobode...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts