Zapečeni spanać s piletinom i crnim lukom





Mnogo jednostavan recept i mnogo ukusno jelo.

Spremiti: 
-polovinu belog mesa od jednog pileta, 
-naseckane dve manje glavice crnog luka, 
-dva-tri čena belog luka
-usitnjen spanać (oko 500gr)
-nekoliko sitnijih glavica crnog luka presečenih na polovine
-ulje, so, začin

Na ulju kratko propržiti luk (moj je malo zagoreo dok sam se zamajavala fotoaparatom)
Dodati meso i posle pet minuta ubaciti spanać sa šoljicom vode da se sve zajedno krčka oko petnaest minuta.
Začiniti po želji.



Prebaciti u činiju za pečenje u rerni. Dodati malo vode ako ocenite da treba
Polovine glavica luka rasporediti preko svega i peći oko pola sata na jačoj temperaturi (180-200)


Umesto luka odozgore ređajte šampinjone ako više volite. 
Meni je ovo super dekorativno jelo i za neke svečanije ručkove... a i Hrono je ;)
Pa izvolte! 







Comments

  1. Moram da provam
    izgleda okusno
    pozdrav Tamara

    ReplyDelete
  2. ovo super izgleda! ima da se proba! :)

    ReplyDelete
  3. Ja sve tvoje recepte skupljam. :-) Španać več raste u vrtu, i trebat če mi ideje za lagana jela. Izgleda predivno, ali nemoj se igati fotičem dok pržiš luk! :-))

    ReplyDelete
  4. Deluje baš ukusno, spanać volim, probaću sa pečurkama, dobra ideja :-) Pozdrav Ivana

    ReplyDelete
  5. uh kod tebe uvjek nesto novo:))) ovo bas mirise :)))

    ReplyDelete
  6. a joj gde sad da ovo vidim a prošlo je 10 sati uveče....sve mi se sviđa.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts