Doručak it is



Doručak, kao najvažniji obrok za mene, uglavnom je obilan. Ne sećam se kad sam ga preskočila. Možda nisam baš uvek jela doručak koji je kaloričan i dovoljan da dugo drži sitost.. jela bih ponekad za doručak samo paradajz ili samo parče hleba.. Jednom sam jela kuvani karfiol od prethodnog dana, onako hladan iz frižidera.. ali bilo je to letos.
Uglavnom, trudim se da ga ne preskačem. Nikad.

Evo, skupila sam sličice nekih doručaka koje sam pripremala zadnjih meseci. 

Jaje sa leblebijom i pečurkama.
Na kašičici masti propržila sam 5 minuta nekolko šampinjona i 100gr skuvanih i oceđenih leblebija. Zatim sam im dodala jedno jaje,  posolila i začinila sve zajedno. Odlično jelo.




Kad sam neinspirisana (što je retkost), stara dobra klasična jaja na oko.



Palačinke sa nadevom od krem sira i seckanog praziluka.



Brusketi sa svim i svačim
Ovo je bilo mnogo dobro. Vidite i sami. Na slici je pleh sa belim hlebom, ali imala sam i ja svoje, prilagođeno plehče, majke mi.



Hrono uštipci. 
1 jaje, kašika sira, 3 kašike heljdinog, 3 kašike speltinog, 2 kašike mlevenog lana, šolja kiselog mleka, so, malo kisele vode ako treba da se doda do testa malo gušćeg nego za palačinke. 
Prže se na masti i vade na papirnu salvetu.
Odlični su i ohlađeni.



Omlet sa sirom i prazilukom. Praziluk se proprži na masti neki minut pa mu se zatim dodaju umućeni i začinjeni sir i jaja. 



Nekad je najlepše namazati puter na svež hleb.



Ovde sam propržila paradajz, pileća prsa i spanać kratko na masti, pa svemu dodala dva jaja i mleveni lan.
(kad otvorite link, strpljivo skrolujte do kraja)




Kupus kifle.. must have ove zime..



Možda i najomiljenije u zadnje vreme. 
Kačamak i kremasti karfiol.. to su srca dva.






Sendviči za poneti, za doneti, za odneti, za poslati..



I najnoviji ukus doručka: 
namaz od avokada na aromatičnom slaganom (pull apart) hlebu




Nadam se da vam je nešto od ovoga poslužilo kao ideja za neki naredni doručak :)





Comments

  1. Ja sam poprilično lijena ujutro, tako da su moji doručci najobičniji mogući. Ali, ne bih imala ništa protiv konzumacije ovih tvojih. Ako mogu birati, onda nešto kao kruhić ili kiflice ili peciva 😊

    ReplyDelete
  2. U, kakvi dobri doručki! ja samo pravim sveže sokove, zelene ili od korenčka ili pomaranča.

    ReplyDelete
  3. Tekom radnih dana nemam vremena za praviti nešto specialno, ali nikad ne idem od kuće bez doručka. :-) A za vikende! Tada su dorućki prava fešta. :-)) Iako sad nije vreme za dorućak, jednu brusketu bi mogla pojesti. :-)))

    ReplyDelete
  4. carica pa kod tebe ko u hotelu:)))
    jao i ja bi onu brusketicu możda i dvije hihih

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts