Paprike punjene patlidžanom







Potrebne namirnice:

8-10 srednje velikih paprika babura
500g plavog patlidžana
3 glavice crnog luka
nekoliko čenova belog luka
3 veće šargarepe
120g pirinča
100ml ulja
peršun, so, biber
1-2 paradajza za zatvaranje napunjenih paprika



Postupak spremanja:

Na ulju pržite sitno seckani crni i beli luk nekoliko minuta dok se ne zacakle. Oljušten i narendan patlidžan i šargarepu dodajte luku i sve zajedno dinstajte 15-20minuta. Isključite ringlu i svemu dodajte oprani pirinač i začine.
Izdubite paprike i uklonite unutrašnjost sa semenkama.
2/3 svake paprike napunite nadevom od patlidžana i otvor zaklopite komadom neljuštenog paradajza. Poređajte paprike u pekač ili šerpu i nalijte ih do polovine njihove visine vodom. Kuvajte na srednjoj temperaturi ringle oko 30 minuta a zatim ih prebacite na 220 stepeni u rernu na još oko 30-40 minuta da se lepo zapeku.









Comments

Popular Posts