Palenta u paradajz sosu






Skuvajte palentu iz kese. Odnos vode i palente treba da je 4:1. 
Ja sam za tri porcije upotrebila čašu palente i 4 čaše vode. To je otprilike 120g palente i oko 550ml vode.
U posudu sipajte vodu i palentu. Posolite i kuvajte na umerenoj temperaturi ringle uz stalno mešanje.
Posle 5 minuta kad je palenta skuvana dodajte kockicu (oko 20g) putera ili dve kašike ulja. Dobro promešajte, dokuvajte još minut, dva i sklonite sa ringle.
Napunite silikonske kalupe skuvanom palentom dok je još vruća. Najbolje je da to radite kašikom.


U dublji tiganj ili sličnu posudu sipajte 300ml pakovanog paradajz sosa ili domaćeg paradajza iz flaše, dva tri čena usitnjenog belog luka, tri kašike maslinovog ulja, so, peršun, vlašac ili neko drugo začinsko bilje.
Kuvajte sve zajedno 10ak minuta. Ako koristite paradajz iz flaše potrebno je kuvati malo duže jer je on uglavnom tečniji.
Sklonite s ringle i u sos dodajte palentu koju ste izvadili iz kalupa.
Ukrasite listićima peršuna.


Nije obavezno ovo izlivanje palente u kalupe. Sasvim je ok ako skuvanu palentu ohladite u posudi u kojoj se kuvala, pa je kašikom za sladoled u formi kugli ili običnom kašikom u formi knedli servirate uz paradajz sos.
Prijatno!






Comments

  1. Jednostavno, a odlicno, mogu svi u kuci da jedu (kazem zbog bebe��), finansijski lagano, sve u svemu, spremamo uskoro����

    ReplyDelete
  2. Hrana za oči! Predivno. :-))

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts