Ledeno voćna čokolada






Sastojci

za voćni sloj:

4 kašike sirovog badema
4 kašike ovsenih pahuljica
40g maslaca
veća šolja voća po izboru
kašika meda
limunov sok
kašika gustog jogurta (nije neophodno)

za tamni sloj:

4 pune kašike kokosovog ulja
4 kašike kakaa
1 kašičica meda

Postupak

Prvo pripremite voćni deo. 
4 kašike sirovog badema i 4 kašike ovsenih pahuljica sameljite u brašno. Dodajte otopljenih 40g maslaca, šaku i po crvenog voća po izboru(ja sam stavila sveže jagode i smrznute maline), ravnu kašiku meda, kašičicu nacedjenog limuna i kašiku jogurta. Izmešajte sve u što kompaktniju masu i ostavite je u frižideru dok ne spremite čokoladni deo. 
4 kašike kokosovog ulja sobne temperature, 4 kašike kakaa i kašičicu meda umešajte. 
Polovinu čokoladne mase razmažite tanko po pek papiru. Stavite u zamrzivač na 5 minuta. Nakon toga preko razmažite voćnu masu i vratite u zamrzivač. Potrebno je malo duže, bar 20ak min dok se blago učvrsti. U drugi, preostali deo čokoladne mase ako treba dodajte kašiku, dve slatke pavlake i zagrejte da biste ga lakše premazali preko voćnog sloja. Vratite na 10ak minuta u zamrzivač. Dobićete oko 150g čokolade. Izlomite je na komade, spakujte u kutiju i čuvajte u frižideru.




Коментари

Постави коментар

Популарни постови