Sladak kupus




Sladak kupus ne počinjem da kuvam ako nemam paradajz. Svež, pasiran, iz flaše, konzerve.. bilo kakav paradajz. 


Potrebni sastojci:

glavica kupusa
3-4 sveža paradajza ili 2 šolje pasiranog
oko 500g svinjskog vrata bez kostiju (3 šnicle)
2 glavice crnog luka
neki čen belog luka
2-3 šargarepe
veza peršuna
maslinovo ulje
so, biber, tucana paprika..



Postupak:
Ispržite na ulju 5-6 minuta sitno seckani luk i šargarepu. Dodajte tome i meso. Ja sam imala smrznuto, ali sveže je uvek bolje i brže stiže. Pržite meso s povrćem oko 10-15 minuta i ako je potrebno dodajte po malo vode da ne zagori. Onda u šerpu stavite nasečen paradajz i kupus, posolite, pobiberite i ubacite sve začine koje volite. Svež peršun je meni tu nezamenljiv. Promešajte dobro pa nalijte vodom tako da se voda tek nazire po površini, a ne da povrće i meso budu sasvim potopljeni u njoj. Poklopite tako spremljen kupus i kuvajte oko 60 minuta, pa i kraće. Probajte pri kraju da li je dovoljno slan i začinjen i dodajte slobodno još malo svežeg peršuna.





Comments

Popular Posts