Musaka od tikvica i blitve






Musaka od tikvica i blitve je divan letnji obrok. 

Potrebno je:


3 manje tikvice(imala sam baš male)
veza blitve
glavica crnog luka
pola šolje(od 180ml) pirinča
1 jaje
šolja vode
kesica (40g)parmezana
ulje, so, začini po izboru.


Postupak:

Na malo ulja ispržite kratko seckanu glavicu luka, dodajte nasečenu vezu blitve i propržite sve još oko 10 minuta. Dodajte pirinač, začinite sve, izmešajte i sklonite s ringle. Tikvice operite i nasecite na kolutiće širine oko pola santimetra, posolite ih i ostavite 10ak min da opuste tečnost. Mada kad bolje razmislim taj korak nije neophodan, tečnost iz tikvica služiće boljem ukuvavanju pirinča.. no šta je tu je sad, za sl. put znam. Polovinu tikvica poredjajte po dnu nauljenog pekača, rasporedite preko svu blitvu s pirinčem pa odozgore naredjajte ostatak tikvica. Umutite viljuškom jaje sa šoljom vode i sipajte ravnomerno preko složene musake. Pospite parmezan i pecite oko 25 minuta na 230 stepeni rerne. Nama je ovo bio ručak za dve osobe. 








Comments

Post a Comment

Popular Posts