Zapečeni pilav




Kad kažem pilav, pomislim na belo, skoro providno jelo. Pilav moje babe, pa i svekrve bio je skroz beo. To je zato jer one nisu dozvoljavale luku i mesu koji se po običaju prvo proprže, da nimalo zagore, kako je kod mene čest slučaj. Ali ja u tim situacijama samo dodam još malo aleve paprike i napravim ga smedje crvenkastim, kako iskreno više i volim. Ali obećavam da će sledeći put ovde biti onaj pravi, nežno beli pilav. 



Postupak:


Ispržite na ulju veću naseckanu glavicu crnog luka, dve šargarepe i naseckanu svežu zelenu ili crvenu papriku. Dodajte onda 3-4 bataka i karabataka ili usitnjeno belo pileće meso.. koliko imate. Propržite sve to kratko pa dodajte pola veze seckanog peršuna, so i biber (i alevu papriku ako hoćete boju kao kod mene). Preko mesa rasporedite veću šolju opranog pirinča i tri takve šolje vode. Kuvajte poklopljeno na srednjoj temperaturi ringle oko 30 minuta. Na kraju zapecite pilav u rerni 5-10 minuta, što nije obavezno. Ja retko zapečem, ali ovog puta jesam. I mnogo mi je bio lep.






Коментари

Постави коментар

Популарни постови