Sladoled





Nisam neki naročiti ljubitelj sladoleda. Sve je to meni uglavnom na isti ili sličan kalup. Ovaj osnovni zames od slatke pavlake, šećera i mleka imala sam već na blogu. Pretprošlogodišnji recept gde se kuvaju jaja sam namerno potisnula iz sećanja. 
Sad samo da je jednostavno.
Počela sam da uživam u eksperimentisanju sa dodacima tj. aromama, ali i sa načinom serviranja. 
Jer ne mora sladoled uvek da bude na kuglu, jelda.

Pravila sam zadnjih dana više kombinacija od kojih ću ovde izdvojiti dve, meni trenutno najdraže.


Sladoled sa višnjama




Umešajte

150ml umućene slatke pavlake
2 kašike šećera u prahu
100ml mleka
pola šolje naseckanih višanja (najbolje odmrznute sa sve sokom)

Rasporedite u kalupe za sladoled ili u kornete. Hladite u zamrzivaču barem 6 do 8 sati.
Ako se odlučite za kornete, secite ih na pola potpuno smrznute. Lako se seku.


Kesten parfe sladoled 



Umešajte

150ml umućene slatke pavlake
250g kesten pirea (može odmrznuti)
100ml mleka





Nakon što se zamrzne u kalupu, nasecite sladoled na kocke i poslužite posuto komadićima korneta.





A za portal Buro pravila sam nedavno nešto vrlo slično. 



Uz još dve sjajne letnje poslastice by Prstohvat soli i Hleb i lale . Članak pogledajte ovde.






Коментари

Популарни постови