Lovačke šnicle

 






Sastojci

500-600g junećih ili telećih šnicli što tanje isečenih
pola glavice belog luka
3-4 kašike brašna
2-3 čaše vode
ulje, so, biber, peršun




Postupak

Šnicle izlupajte tučkom za meso. 
Telećem mesu treba vrlo malo lupanja a juneće bagami udrite po svakom milimetru, jer zna da bude žilavo. 
Posolite zatim blago sve šnicle. 

U dublji tanjir stavite brašno.
U dublji tiganj ili pliću šerpu sipajte ulja koliko da prekrije dno i uključite ringlu na srednju do jaču temperaturu. 
Svaku šniclu sa obe strane spustite u brašno sa budu oblložene tankim slojem brašna, a zatim ih stavljajte na zagrejano ulje. 

U moj tiganj staju dve, najviše tri šnicle, s obzirom na to da su uglavnom velike. (šnicle pre početka obrade/lupanja možete i iseći na manje komade ako tako volite). 
Vrlo kratko (1-1,5 min) pržite svaku šniclu s obe strane, pazeći da ostanu svetle boje i ne zagore. 
Tako propržene šnicle vadite iz ulja u neku činiju ili drugi dublji tanjir, a postupak kraćeg prženja ponavljajte sa svim preostalim pripremljenim šniclama. 

Na kraju sve šnicle vratite u posudu u kojoj su se pojedinačno pržile. Mestimično poredjajte usitnjen beli luk. Pospite ih peršunom, biberom i solju. Nalijte vodu koliko da sve šnicle budu blago zaronjene, pa poklopljeno krčkajte oko 45 minuta. 


Proveravajte povremeno i dolivajte vodu po potrebi, tako da sosa uvek bude dovoljno. Na samom kraju pospite još peršuna i servirajte uz neki prilog ili salatu.


* * *


A lisnato testo volimo svi, pretpostavljam.

Evo kako sam ga ja ovih dana pripremila za doručak uz jaja i sir.




Lisnato testo rastanjite na 1-2mm debljine, premažite ovlaš mešavinom mleka i ulja, pa ga nožem isecite na tanke trakice (5-6mm široke). 
Po 4 trakice uzimajte pa ih sve zajedno “vežite” u labavi čvor. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10ak minuta. 




Od dva bloka smrznutog lisnatog iz Frikom pakovanja dobije se oko 10 komada. 








Comments

  1. Ovako ih slicno i ja pravim. U mojoj verziji, kad zavrsim s prvim pecenjem snicli, u toj sepri malo proprzim beli luk i deglaziram je belim vinom, kad alko ispari dodam i senfa, govedje supe, i u to poslazem snicle da se krckaju dok ne omeksaju i ne zagusti se lovacki sos.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Super metoda. Imaću je u vidu, naročito deo sa belim vinom. Hvala i pozdrav :)

      Delete

Post a Comment

Popular Posts