Slatka pita sa suvim grožđem
Ova pita je lagana i vazdušasta a skroz bogatog ukusa prošaranog blagom kiselošću suvog grožđa.
Meni se čini idealna kad poželimo sladak doručak. Dobra je i kad vam se desi da prenoći. Lepo zamotana u foliju ili kesu zadržaće mekoću i svežinu.
Isprobali smo i preporučujem ;)
Za 12 komada upotrebila sam 10 tankih kora iz pakovanja.
Fil umutiti od sledećih sastojaka:
2 jaja, čaša jogurta, pola čaše griza, pola čaše šećera, kesica vanilina, pola kašičice praška za pecivo,pola čaše ulja.
Čaša za odmeravanje je otprilike kao ona plastična od jogurta.
Filovati svaku koru i ređati jednu preko druge. Rasporediti fil tako da bude dovoljno za sve kore. I poslednju koru premazati, pa preko rasporediti suvo grožđe u količini koja vam odgovara. Ja sam upotrebila dve pune kašike.
Uviti u rolat i iseći komade od 1.5-2 cm.
Peći u zagrejanoj rerni 40 minuta na 200 stepeni.
Možete seći i uže komade, ali onda smanjite vreme pečenja na 30 minuta.
Jesti malo rashlađeno (zbog opekotina na jeziku koje ne želimo).
Slušati... na primer The Pretenders
Mislim, don't get me wrong... ;)
Dobra muzika i slatka pita naprave potpuni život. :-)) Recept se čita jako jednostavno. :-)
ReplyDeleteDa, recept je jednostavan jako :*
Deleteovo je sve što nam treba u ovakav kišni dan - točno kako oldpunca kaže.
ReplyDeleteAll we need is pita!!:))
DeleteE ovo mora da se proba :-) i to što pre, čim se vratim kući!! Hvala na još jednom divnom receptu! Pozdrav Ivana
ReplyDeleteHvala tebi na pažnji i prijatno ;)
DeleteAko se desi da prenoći, biće dobra, da... Lepo kažeš...
ReplyDeleteA možda bude i smak sveta, ako se desi da kod mene prenoći.
DeleteVrlo moguće:))
DeleteVerujem po fotografijama, a i na reč, da je pita odlična. No moram je zaobići, da mene ne bi bilo lakše preskočiti nego zaobići :D
ReplyDeletePa ni ja ne bi trebalo ni da je vidim a kamoli jedem.. ;)
Delete