Gibančice bez kora
E, ovo bi trebalo da probate. To je jedan od recepata od kog nisam očekivala mnogo, a potpuno me oduševio.
Ne znam da ocenim da li je lepše mirisalo dok se peklo ili je lešpe bilo videti zadovoljne degustatore kad sam ove lepotice iznela na sto.
Iz rerne se širio miris "gibanice original".
A jednostavno za izradu, da jednostavnije ne može.
Sastojci:
3 jajeta
200gr. sira (može feta ili bilo koji drugi)
100gr. kačkavalja (ja sam iseckala sitne kockice)
3 kašike pavlake
1dl ulja
120gr. brašna
kašičica praška za pecivo
so (ako stavite fetu - vrlo malo ili nimalo)
Sve izmešati.
Može da se izlije u kalup za pite ili u modle za projice. Ja sam pekla u papirnim korpicama (kao i obično) oko 40 minuta na 180stepeni.
Jele su se prvo bez ikakvog namaza uz jogurt, pa s namazom od pavlake i začina, zatim i uz pržena jaja :)
Nema ih više.
Ovo preporučujem onako najiskrenije. Ja ću da isprobam i Hrono varijantu narednih dana
jednostavno a opet baš fino :D lp
ReplyDeleteStvarno je jednostavno a preukusno :)
DeleteTo ču sigurno probati a i poslati recept u London. :-)) Ali ne garantiram, da ču snimiti tako lepe fotke...
ReplyDeleteObavezno šalji u London... ili ipak da ti odeš da im zamesiš..;)
DeleteRecept je veoma jednostavn, a krajnji rezultat odličan. Lepše je ovako, ali ja umem i da ih stavim u običan pleh kad mi nedostaje vremena ili volje. I tad budu jako lepe, mekane, vazdušaste...
ReplyDeleteDa, da.. i ja ću sledeći put da izlijem u klasičan pleh ;)
DeleteMa nije ni čudo da ih nema :)
ReplyDelete:))
Delete