Kiflice







Kiflice svi volimo. Meni se lično kod njih sviđa što jedno isto testo, uz zamenu šećera solju, i obrnuto, daje više raznolikih mogućnosti i ukusa.


Sastojci:
oko 800g brašna t400
200ml mlakog mleka
200ml mlake vode
150ml ulja
1 jaje
2 kašike šećera
2 vanilin šećera
pola kocke kvasca


Za filovanje:

čokoladni krem ili džem


Za premazivanje formiranih kifli:

1 žumance
oko 50g maslaca 



Postupak:

Umesite vrlo meko testo i ostavite ga, da na toplom mestu pokriveno krpom ili folijom naraste i udvostruči se. Naraslo testo podelite na 4 dela i svaki deo za sebe razvucite oklagijom u što veću kružnicu. Isecite testo na 16 delova pa na kraj svakog stavite po kašičicu krema ili nadeva po želji. Uvijajte nafilovane komade testa u kifle i redjajte ih u pleh. Ponovite isti postupak sa tri preostala dela testa. Na ovaj način se dobije 64 manjih kiflica. Ako želite manji broj većih kifli secite testo drugačije. 

Za manju količinu jednostavno prepolovite mere sastojaka, i ne zaboravite da su ove kifle idealne za zamrzavanje, pa odmrzavanje u trenucima kad vam brzo zatrebaju.
Na svaku formiranu kiflu premazanu žumancetom stavite po komadić maslaca. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 230 oko 10 minuta. 


Za slanu verziju ovih kifli jednostavno izostavite šećer i vanilu, a dodajte kašičicu soli. 






Коментари

Популарни постови