Pita sa sirom i blitvom






Potrebno je

pakovanje kora

2 jajeta
300-400g kravljeg sira
300-400ml jogurta
120ml ulja
so

2 veze blitve (svaka veza ima oko 8-10 listova)

Količinu ulja možete da povećate ako volite masniju pitu. ja u zadnje vreme nastojim da budu malo manje ali dovoljno masne. Dakle, prema sopstvenom ukusu odredite količinu ulja. 
Neko nekad reče i to da pita nikad ne može da bude previše masna..


Postupak

Umešati fil od navedenih sastojaka.
Kratko obariti opranu i očišćenu blitvu. Iseckati je na sitno i umešati u fil.
Svaku koru filovati do polovine pa je urolati u tanak rolat. Ređati tako nafilovane kore u okrugli kalup. Ređanje započeti od oboda kalupa pa nastaviti u krug sve do sredine pekača.
Pitu namazati i odozgore ostatkom fila (druga varijanta je posipanje mešavinom rastopljenog putera i mleka)
Peći oko 35-40 minuta na 200 stepeni.






Tu je ovih dana bio i neizbežni kuvani krompir posut sirom, peršunom i maslinovim uljem. To mi je jelo kad ne znam šta ću a nešto bih baš dobro pojela.








Коментари

Постави коментар

Популарни постови