Pita sa sirom i blitvom
Potrebno je
pakovanje kora
2 jajeta
300-400g kravljeg sira
300-400ml jogurta
120ml ulja
so
2 veze blitve (svaka veza ima oko 8-10 listova)
Količinu ulja možete da povećate ako volite masniju pitu. ja u zadnje vreme nastojim da budu malo manje ali dovoljno masne. Dakle, prema sopstvenom ukusu odredite količinu ulja.
Neko nekad reče i to da pita nikad ne može da bude previše masna..
Postupak
Umešati fil od navedenih sastojaka.
Kratko obariti opranu i očišćenu blitvu. Iseckati je na sitno i umešati u fil.
Svaku koru filovati do polovine pa je urolati u tanak rolat. Ređati tako nafilovane kore u okrugli kalup. Ređanje započeti od oboda kalupa pa nastaviti u krug sve do sredine pekača.
Pitu namazati i odozgore ostatkom fila (druga varijanta je posipanje mešavinom rastopljenog putera i mleka)
Peći oko 35-40 minuta na 200 stepeni.
Tu je ovih dana bio i neizbežni kuvani krompir posut sirom, peršunom i maslinovim uljem. To mi je jelo kad ne znam šta ću a nešto bih baš dobro pojela.
Fantazija...ravno ta dobri recept rabim :D No in morda še tvoje spretne in pridne roke :D
ReplyDeleteLP,
Danica
Hvala Danice na lepom komentaru <3
Delete