Novembar



Nekad zaboravim šta sam sve na ovaj blog kačila i šta to ja uopšte znam da uradim. Kad naiđe novembar tako neočekivano, imam malo više vremena da neke stvari prelistam i prisetim se. A prisete me i neka vaša pitanja na mail ili u inboksu "kako se pravi", "od čega i koliko...". 
Jedna Jovana čeka da se ovih dana rešim i prigrabim vremena za jedan foto-tutorijal, i nadam se da se ne ljuti što čeka već više meseci na njega. 

Do tada malo starih slika sa predlozima kako da ugrejete i zamirišete mesec novembar...aromom prepečene kafe, starim, ručno pisanim receptima...znaju da budu prava mala blaga jer su potrebni sastojci uglavnom ovozemaljski, mislim lako pribavljivi. 
Pa se onda malo podsetimo nekih raspevanih momenata na koje se obično čeka celog života....i kakve sve gaće možete da kupite u nekim tamo radnjama suvenira.. I starih nekih pređenih staza.
Prelistajte albume, mogu itekako da vam izmame osmeh te stare fotke. 
Ili jednostavno ispecite pitu. Zamesite sopstvenu fondan masu pa se poigrajte njom.
Ili se, kao i ja u hladnijem periodu godine (naročito uveče). uglavite u omiljenu fotelju uz čaj, igle i vunu. I kokice.
I svaki dan, kažu, pomalo šetajte...

Na prvoj slici je manastir Ljubostinja koji je stvarno poseban. Slikala sam ga pre dve nedelje. 
Vidite i sami, bio je to neki zlatan dan...





















Comments

  1. Wow! Koliko si vredna, svaka cast. Divne stvarcice si pripremila. Odusevila si me prvom slikom. To je poseban manastir, zaista. Odavno nisam bila tamo ali pamtim ga svim srcem. Blago tebi ako si u blizini, to je divan krajolik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vrlo sam blizu i stvarno je lepo..Hvala, Nale;)

      Delete
  2. Kod tebe nikad nije dosadno! Uzivaj!

    ReplyDelete
  3. Ajme, kako je ljepo kod tebe. Uživam u fotkama, u svemu što zapišeš i u tvojoj energiji, koja kao da dolazi iz ovog ekrana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti, dobro je dok pozitivna energija isijava;))

      Delete
  4. Potpuno sam oduševljena ovim postom. Divan zapis, predivne fotografije i super ideje kako preživeti hladnije dane. :-) Curica na vintage fontkama je sigurno mala Sandra. :-)) Imam i ja takvih, sa malom Sonjom, i baš jih volim gledati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Super ako ti neki od predloga bude od koristi;)

      Delete
  5. Svaka čast na lepim slikama i ja obožavam hladnije dane, posebno kad pada sneg....mi šetamo svaki dan,bez obzira koliko je hladno ali zato kad se vratimo, upalimo vatricu u kaminu i skuvamo nekad čaj, nekad crno vino i svako se zavije u svoje ćebence, u svom ćošku i ili gledamo televiziju ili nešto čitamo. Pozdrav draga Sandra.

    ReplyDelete
    Replies
    1. O, ta scena s kaminom i vatricom mi se sviđa.. Uživajte i nadalje;)

      Delete
  6. Kada čitam tvoj blog kod mene sva čula uživaju! Osetim i miris i ukus i toplinu i radost, ma jednom rečju sve...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa to me baš raduje.. zato i nastaju ova moja škrabanja;)

      Delete
  7. Sve, sve, al ove heklane pape su vrh!

    ReplyDelete
  8. Divan post, savršene fotografije. Ove heklane patikice bih i ja volela da uradim, ali, iako dobro heklam, bez šeme ovo ne bih umela.
    Čestitam ti na umeću življenja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nekako ćemo se sporazumeti oko šeme ti i ja. Mora i kod tebe da padne jedan par zimus..Ja sam to bez šeme. Javljam se;)

      Delete
  9. Mirise mi ta kafa...a zbog zeljanice bi prepesacila mnogo...a heklane popke ! Vrh! Bože Sandra ako do sada nisi znala čime treba da se baviš da uživaš i zaradiš...c,c,c...kako ti to nije palo na pamet.Idi na Etsy i prodaj te popke! Vrhinske su.Oduševljena sam ! Pozz.Sad mi ni ovaj novembarski dan u kome duva vetar i pada kiša nije strašan jer me Meda isteruje napolje u šetnju.To i nije tako loše.Ljubac

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. Dogovorile smo se;)) Pozdrav za tvog ljubimca..

      Delete
  10. Mnogo ti je divan blog :) Pratimmmm :)

    ReplyDelete
  11. Molim te, molim te, molim te, pošalji mi mustru za popkice! :) Divne su i jedne i druge, ja se baš nešto mučim ovih dana, isprobavam različite muste koje sam našla na netu i u časopisu, ali mi nikako ne ide. :/

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts